Roosendaal

Islamitische basisschool Roosendaal wacht op locatie

Basisschool El Feth in Bergen op Zoom valt ook onder Stichting Islamitisch Primair Onderwijs

Redactie Redactie

Stichting Islamitisch Primair Onderwijs (SIPO) is druk bezig met het realiseren van een islamitische basisschool in Roosendaal. Er is inmiddels toestemming gegeven door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, nu is het wachten op de locatie die het krijgt van de gemeente Roosendaal.

SIPO sprak in juni 2018 de ambitie uit om in Roosendaal een islamitische basisschool te vestigen. Hoewel er nog geen locatie toegekend is door de gemeente, wil SIPO met ingang van het schooljaar 2019/2020 starten in Roosendaal. Of dat gaat lukken, daar bestaat geen twijfel over, zegt Mohammed Talbi, woordvoerder van SIPO: “Jazeker, vanaf volgend schooljaar kunnen islamitische kinderen ook in Roosendaal naar een islamitische basisschool.”

Voorbereidingen al getroffen

Hoewel er nog geen uitspraak is gedaan over de locatie, is SIPO al druk bezig met de voorbereidingen. Talbi: “We willen echt starten volgend schooljaar, dus we zijn al heel ver met de voorbereidingen. De directeur en leerkrachten zijn al aangenomen en het materiaal is al besteld.”

VLP

De gemeente Roosendaal heeft destijds laten weten druk bezig te zijn met het zoeken van locaties waar deze basisschool gevestigd kan worden. De VLP heeft daarover vragen gesteld aan de gemeente. De partij wil duidelijkheid over de locatie voor de basisschool en of SIPO daar mee akkoord is. “De wijk Kroeven heeft onze voorkeur, maar het is afwachten”, aldus Talbi.

Als alles doorgaat, zal Roosendaal de vierde stad in West-Brabant zijn met een islamitische basisschool. Bergen op Zoom, Breda en Tilburg hebben allen al een islamitische basisschool.