Nispen

Jaar later dan afgesproken komt Roosendaal met visie voor grensgebied Nispen

Grensovergang tussen Nispen en Essen (foto: Google Maps)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal komt kort na de zomer met een visie voor het grensgebied bij Nispen. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van het CDA en de Roosendaalse Lijst. De gebiedsvisie had eigenlijk al klaar moeten zijn in juli vorig jaar. De omgeving van de oude grenspost is al jaren rommelig en de ruimte wordt niet optimaal gebruikt. Meerdere ondernemers hadden plannen voor het gebied, maar er is nog weinig van de grond gekomen.

De gemeenteraad van Roosendaal gaf de gemeente in juli 2021 de opdracht een gebiedsvisie te maken voor het grensgebied van Nispen. Die visie had binnen een jaar klaar moeten zijn, dus afgelopen zomer. Het CDA en de Roosendaalse Lijst trokken in februari aan de bel, omdat dat jaar al lang voorbij was.

Rekening houden met woonruimte arbeidsmigranten

De gemeente Roosendaal heeft nu laten weten dat de gebiedsvisie er aan komt. Waarschijnlijk kort na de zomer. Maar eerst moet er nog overlegd worden over de indeling van het landschap aan Nederlandse en Belgische kant. Er zijn al wel afspraken gemaakt met de gemeente Essen. Ook heeft Essen een vooronderzoek laten uitvoeren, een eerste verkenning. En er lopen onderhandelingen met een particulier over de verkoop van grond. “Zodat er ruimere mogelijkheden ontstaan voor een totaal-aanpak,” aldus de gemeente Roosendaal.

In de tussentijd is er al wel een vergunning afgegeven voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Die gaan wonen in een pand aan de Antwerpseweg 100. “Deze omgevingsvergunning is inmiddels onherroepelijk en met dat gegeven zal rekening moeten worden gehouden bij de verdere uitwerking van de gebiedsvisie,” antwoordt de gemeente op de vragen van CDA en Roosendaalse Lijst.

Lees ook: Elf monumentale bomen tussen Essen en Nispen alsnog gekapt: ‘Structurele miscommunicatie’ Lees ook: Grensverleggend: landjepik-Belgen moeten twee meter teruggeven