Roosendaal

Jackpot bij inval in Roosendaal: ruim 1 miljoen euro aan spullen en geld in beslag genomen

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Bij een inval in een huis aan de Rucphensebaan in Roosendaal op 18 oktober, heeft de politie ruim 1 miljoen euro aan spullen en geld in beslag genomen. Dat gebeurde nadat de politie werd getipt dat er een hennepkwekerij in het pand zou zijn.

Het was even zoeken naar de kwekerij, maar uiteindelijk zijn er twee verborgen ruimtes op het perceel gevonden. Eén verborgen ruimte zat in de woning, de andere in de schuur. Er zijn 736 hennepplanten gevonden.

Jackpot

Maar dat was niet alles. De woning werd onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Daarbij werden een vuurwapen, contant geld, cryptovaluta, twee auto’s en sieraden in beslag genomen. Alle in beslagnames zijn bij elkaar meer dan 1 miljoen euro waard. Dat is waarschijnlijk ongeveer gelijk aan de opbrengst van meerdere hennepoogsten die op het perceel gedaan zijn. Daar komt ook nog 100.000 euro heffing bovenop van de netbeheerder, voor de diefstal van stroom.

Er is nog niemand aangehouden. De bewoners moeten zich op een later moment bij de politie verantwoorden. Het onderzoek naar de zaak loopt nog.