Roosendaal

Jacqo van Gastel nieuwe voorzitter Stichting Carnaval Roosendaal

Cor Verbogt (links) en Jacqo van Gastel (foto: © Leo de Jaeger)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Stichting Carnaval Roosendaal krijgt een nieuwe voorzitter. Op 1 juli neemt Jacqo van Gastel de voorzittershamer over van Cor Verbogt. Van Gastel zit al bijna 2 jaar in het bestuur van de stichting als algemeen bestuurslid, dus is geen onbekende Tullepetaon voor Carnaval Roosendaal.

Jacqo van Gastel is vanaf 1 juli de nieuwe voorzitter van de Stichting Carnaval Roosendaal. “Ik heb er veel zin! En ik ben hartstikke trots dat ik dit mag doen,” vertelt hij. Van Gastel is de opvolger van Cor Verbogt, die 8 jaar voorzitter is geweest. Bij de stichting hebben ze besloten dat niemand te lang op het pluche hoort te zitten. Daarom kun je maximaal 2 keer achter elkaar een periode van 4 jaar in het bestuur zitten.

Feestje volgt later

Vanwege de coronacrisis is er geen feestje om het voorzitterschap over te dragen. Maar dat zal zeker op een later moment nog worden gevierd. Op het verzoek van Verbogt wordt dat wel een bescheiden bijeenkomst in een klein gezelschap. Hij vindt dat het spotlicht moet staan op de prins en zijn gevolg, niet op de voorzitter van het bestuur.

Van Gastel krijgt meteen een flinke uitdaging voor de kiezen als nieuwe voorzitter. Want het zal spannend worden of en hoe carnaval volgend jaar gevierd zal worden. Alles hangt af van de coronamaatregelen. Gelden die dan nog en zo ja, welke regels gelden er dan? Van Gastel beseft dat het een uitdaging zal zijn. “Het blijft onzeker. Je bent toch afhankelijk van de regels van bijvoorbeeld de overheid en het RIVM.”

Mooiste klus in Roosendaal

Het bestuur van de Stichting Carnaval Roosendaal probeert er zich zo goed mogelijk op voor te bereiden. “We denken hard na wat er wel en niet kan. En wat de scenario’s zullen zijn,” legt Van Gastel uit. Binnenkort vergaderen ze er al weer over. Maar het mag de pret niet drukken. Hij heeft ontzettend veel zin in het voorzitterschap. “Het is de mooiste klus die je kunt bedenken in maatschappelijk Roosendaal!”