Hoogerheide

Jan Luysterburg bundelt zijn mooiste dialectverhalen uit 25 jaar in boek

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Jan Luysterburg uit Hoogerheide presenteert volgende maand zijn boek ’t Kom d’ammel goed. In het boek zijn Luysterburgs mooiste dialectverhalen van de afgelopen 25 jaar gebundeld. Hij overhandigt het eerste exemplaar op zaterdag 12 september aan hoogleraar en dialectkenner prof. dr. Jos Swanenberg.

Als je al 25 jaar dialectverhalen schrijft, wordt het hoog tijd eens wat te bundelen. Dat doet Jan Luysterburg uit Hoogerheide dan ook in zijn nieuwe boek ’t Kom d’ammel goed. Hiervoor koos hij zijn mooiste en beste dialectverhalen uit. Luysterburg presenteert de bundel op zaterdag 12 september in café Non Plus Ultra in Woensdrecht.

Betrokken bij het Brabants boekske

Luysterburg overhandigt het eerste exemplaar aan hoogleraar prof. dr. Jos Swanenberg van de Tilburg University, die gespecialiseerd is in het Brabants dialect. Luysterburg is geen onbekende voor de familie Swanenberg, want met vader Cor maakt hij elk jaar het Brabants boekske. Het Brabants boekske is het streektaal-antwoord op het jaarlijkse boekenweekgeschenk.

Optreden van Smidje Verholen

Als extraatje zal muziekgroep Smidje Verholen uit Roosendaal optreden bij de boekpresentatie op 12 september. Tenminste, als de coronamaatregelen het toestaan. De middag duurt van 13.30 uur tot ongeveer 16.00 uur. Tijdens de pauzes en na afloop kun je het boek ’t Kom d’ammel goed kopen. De prijs is 11,95 euro en je kunt alleen cash betalen.

De toegang van de boekpresentatie is gratis. Je moet alleen wel je eigen consumpties betalen. Non Plus Ultra zorgt er voor dat je allemaal ver genoeg uit elkaar kunt zitten, zodat je je aan de coronaregels kunt houden. Je vindt het café aan de Grindweg 2 in Woensdrecht.