Bergen op Zoom

Januari vaccinatiepost in Bergen op Zoom: Woensdrecht wil óók testlocatie

Foto: Shutterstock

Han Verbeem Han Verbeem

In januari opent de GGD weer een vaccinatiepost in Bergen op Zoom, die onder meer bedoeld is voor de zogeheten boosterprik. Dat zegt de Woensdrechtse wethouder Lars van der Beek, in antwoord op vragen van VVD-raadslid Marius Bakker in zijn gemeente. Van der Beek hoopt dat er ook een testlocatie voor Covid19 op de Brabantse Wal komt. Voor inwoners van de afgelegen kernen is een reis naar de dichtstbijzijnde GGD-c0ntrolelocatie in Roosendaal te ver weg. Vandaag gaat Van der Beek in gesprek met de GGD in Breda.

Waar de nieuwe vaccinatiepost komt te staan, is volgens Van der Beek nog niet bekend. De vroegere locatie aan de Wattweg, vlak naast het spoor, zou niet meer beschikbaar zijn. De Woensdrechtse wethouder pleit voor een nieuwe plaats, meer in de richting van Woensdrecht; bijvoorbeeld in Nieuw-Borgvliet of in de Heimolen.

Onmisbaar

Een controlepost op de Brabantse Wal is éigenlijk onmisbaar, benadrukt Van der Beek. “Als een inwoner van Putte ‘s morgens wakker wordt met een natte neus, en de dichtstbijzijnde controleplaats is Roosendaal, dan gaat deze daar niet zo snel naar toe.” Een controlepost op afstand levert een weer een drempel op en in de strijd tegen corona moeten er zo min mogelijk drempels zijn – benadrukt de Woensdrechtse wethouder.  “Een controlepost in de directe omgeving is niet alleen in het belang van de inwoners van Woensdrecht en Bergen op Zoom, maar ook voor mensen in het buitengebied van oostelijk Zeeland.”