Oudenbosch

Jarige atletiekclub organiseert Urban Trail: hardlopen in Basiliek en gemeentehuis

AVO '83 (foto: Ilona van Nijnatten)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Hardlopen, Nordic Walking en wandelen door Oudenbosch, maar dan anders. Want de jarige atletiekvereniging AVO ’83 heeft een bijzonder parcours geregeld voor het jubileum. Ze houdt een Urban Trail dwars door de Basiliek, het gemeentehuis en het Arboretum. Dus als je ooit al hebt willen rennen door een kerk, grijp dan je kans op zaterdag 3 juni. De inschrijving is al begonnen.

Atletiekvereniging Oudenbosch ’83, beter bekend als AVO ’83 viert feest. Het zit al in de naam: het is deze maand 40 jaar geleden dat de club werd opgericht. De leden en vrijwilligers van AVO ’83 hebben allemaal een nieuwe outfit in de vertrouwde combinatie van wit met kobaltblauw. En er zijn met een drone al prachtige luchtfoto’s gemaakt van de atletiekbaan. Maar ook mensen van buiten AVO ’83 kunnen meedoen aan het jubileumfeest. Want de Urban Trail van zaterdag 3 juni is open voor iedereen.

Hardlopen mag, maar gewoon wandelen ook

De Urban Trail is 5,5 kilometer lang en brengt de deelnemers langs de mooiste plekken van Oudenbosch. En dus ook langs de meest bijzondere plekken, zoals dwars door de Basiliek. Alle leeftijden kunnen meedoen, dus het is ook geschikt voor gezinnen en vriendengroepen. En je hoeft niet te hardlopen, je mag ook wandelen of Nordic Walking doen. Het kost drie euro per persoon om mee te doen, maar de opbrengst is voor het goede doel. Het geld gaat naar Dagbesteding Halderberge. Op de website van AVO ’83 staat een inschrijfformulier voor de Urban Trail. Aanmelden kan tot en met maandag 29 mei.

AVO ’83 is in 40 jaar tijd uitgegroeid tot een flinke atletiekvereniging. “In 1983 begonnen door een kleine groep fanatiekelingen, is het toenmalige initiatief uitgegroeid tot een grote vereniging met diverse sportieve afdelingen,” aldus AVO ’83. De club heeft loopgroepen, een wandelafdeling, een Nordic Walking-groep, een sportief wandelen-groep en een jeugdafdeling. “Hoogtepunt was zonder meer de aanleg van een kunststofbaan op het terrein aan Sportpark Albano alsook de Rondwegloop bij de opening van de Oudenbossche Koepelbaan,” kijkt de club terug op de afgelopen jaren.