Roosendaal

Je energie weer opladen met nieuwe creatieve ronde ‘Ik vergeet je niet’

Deelnemer 'Ik vergeet je niet' 2020 laat haar kunstwerk zien (foto: © CultuurCompaan)

Bianca van Vugt

De succesvolle corona-actie ‘Ik vergeet je niet’ is terug. Roosendalers kunnen weer meedoen met de culturele, kunstzinnige en creatieve opdrachten van CultuurCompaan en CC-Educatie. De eerste editie was in maart vorig jaar, aan het begin van de coronacrisis. Het doel was eenzaamheid te verminderen en mensen met elkaar te verbinden. Deze keer draait ‘Ik vergeet je niet’ om ontladen en opladen. ‘Ik vergeet je niet’ begint op 26 maart en duurt 12 weken.

Lokale kunstenaars gaan weer aan de slag om Roosendalers met elkaar te verbinden. De succesvolle creatieve corona-actie ‘Ik vergeet je niet’ is terug. Diana Walravens, Iwaz en Yvonne Telleman zijn de kunstenaars die deze keer meehelpen. Vanaf 26 maart kun je om de week een Meemaaktas ophalen. Daarmee kun je thuis je eigen kunstwerken maken. Na 12 weken worden alle knutsel- en kunstwerken tentoongesteld. Deze keer draait alles om ontladen en opladen.

“Even ontladen en opladen in coronatijd”

Een jaar geleden, aan het begin van de coronacrisis, bedachten CultuurCompaan en CC-Educatie in Roosendaal het project ‘Ik vergeet je niet’. Roosendalers konden zelf thuis kunstwerkjes met alledaagse voorwerpen. Ze kregen opdrachten van kunstenaars met uitleg en inspiratie. Honderden mensen deden mee en leverden samen zo’n 2.000 knutselwerken in voor de gezamenlijke tentoonstelling.

De culturele instellingen vinden het hoog tijd voor een nieuwe editie van ‘Ik vergeet je niet’. “Een gedeeltelijke lockdown, vreemde en onrustige tijden, weinig te doen of te beleven… Het team van ‘Ik vergeet je niet’ vindt het tijd voor wat positiefs,” zo laten ze weten. “Even ontladen en opladen in coronatijd. Natuurlijk met een culturele en kunstzinnige insteek.” In 12 weken tijd hopen ze de deelnemers weer frisse energie te geven.

Culturele korte wandeling bij Oplaadpunt

Om jezelf weer lekker op te laden, hebben CultuurCompaan en CC-Educatie een Oplaadpunt gemaakt. Dit Oplaadpunt is bij Buurthuis Keijenburg. Daar kun je vanaf vrijdag 26 maart om de week een Meemaaktas ophalen. Na je aanmelding krijg je hiervoor een uitnodiging. Want om alles coronaproof te doen, moet je om een afgesproken tijdstip langskomen. Je neemt je Meemaaktas mee naar huis en kunt daar zelf aan de slag.

Twee weken later lever je je creatie weer in bij het Oplaadpunt en krijg je meteen een nieuwe opdracht mee. Er is deze keer nog een extraatje bedacht. Het team van ‘Ik vergeet je niet’ heeft een ommetje uitgestippeld in de buurt van Keijenburg. Dit ommetje hebben ze “creatief en cultureel aangekleed”, zo omschrijven ze. Je kunt deze korte wandeling maken, nadat je je Meemaaktas hebt opgepikt.

Telefonische hulp en inspiratie van kunstenaars

De kunstenaars willen natuurlijk graag met je samenwerken, ook al moet dat op afstand. Ze inspireren je niet alleen met de Meemaaktas, ze zijn ook elke week telefonisch bereikbaar om vragen te beantwoorden over de opdrachten. Na 12 weken worden alle ingezamelde kunstwerken gepresenteerd. Je kunt je aanmelden voor ‘Ik vergeet je niet’ bij Pauline Uijtdehaag. Dat kan per mail via [email protected] of telefonisch via 06-30.11.84.08.

Deel dit op: