Bergen op Zoom

Jett Rebel start bewust jubileumtoer in Gebouw T

Herbert Kats Herbert Kats

Tien jaar na zijn debuut staat Jett Rebel met zijn band in Gebouw T. Een podium dat een plek in zijn hart heeft, onthult hij in een gesprek met ZuidWest FM-DJ Dion Dietvorst.

Jett Rebel trapt zijn jubileumtournee donderdagavond (20.00 uur) niet toevallig af in Bergen op Zoom. Hij heeft daar al enkele dagen gewerkt aan het ‘fine-tunen’ van zijn Sweet Sixteen 10 Year Anniversary Tour. Hij roemt de aanwezige technische kennis. “In Gebouw T weten ze gewoon waar ze het over hebben.”

De lat ligt hoog

De jubileumtoer is een aaneenschakeling van zijn muzikale hoogtepunten. “Dit wordt mijn allerbeste ooit. De lat ligt hoog. Ja, heel hoog. Maar met minder neem ik geen genoegen.” Jett Rebel brak in 2013 door met nummers als Louise. Sindsdien heeft hij een geheel eigen plekje verworven in clubs, theaters en op festivals. 

Extreem veel nieuwe muziek

Jett meldt dat hij een nieuwe fase van zijn loopbaan ingaat. Hij belooft zijn fans dat hij de komende jaren ‘extreem veel nieuwe muziek’ gaat uitbrengen. “Ik heb me losgewurmd van restricties. Ik voel me vrij.”

Dansen

Dat blijkt niet in alle opzichten zo te zijn. Als hij informeert of DJ Dion zal dansen als hij speelt, antwoordt deze: “DJ’s dansen niet.” Waarop de artiest bekent dat hij dat ondanks zijn bekende bravoure in de zaal ook niet doet. “Ik durf niet.”

Jelte Steven Tuinstra, zoals hij officieel heet, staat bekend als ‘alleskunner’. Daarover zegt hij bij Dion: “Ik bespeel het hele instrumentarium van een rockband.” Hij is zowel zanger, componist, multi-instrumentalist als producer.

Live werkt hij zowel solo als met bands in wisselende samenstellingen. Graadmeter is dat zijn mede-muzikanten ook altijd van zeer hoog niveau zijn. Jett Rebel heeft er inmiddels meer dan zeshonderd optredens op zitten. Volgens de meest recente informatie zijn er nog enkele kaarten voor het optreden in Gebouw T.