Roosendaal

Jip het Nijlpaard loopt eigen Roparun: ‘Hoop 500 euro op te halen’

Maarten Elst Maarten Elst

Jip het Nijlpaard, beter bekend als de mascotte van zwembad de Stok in Roosendaal, was het beu om thuis te zitten vanwege het coronavirus. Hij bedacht een spontane en ludieke actie om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Roparun. Woensdagochtend liep hij vijf kilometer van zijn thuishonk De Stok naar BSO Kreukelz in de Roosendaalse wijk Kortendijk.

Jip en zijn collega’s Denise van Rietschoten (zwembad De Stok), Silke van der Burg en Miranda van der Star (BSO Kreukelz) willen met de ludieke actie 500 euro ophalen voor de Roparun, die dit jaar niet door kan gaan. De Roparun haalt elk jaar geld op voor hulp aan kankerpatiënten.

Pas maandagavond, nog geen 36 uur voor de wandeltocht, bedacht Denise van Rietschoten de ludieke actie. “Dat doen we wel vaker”, lacht ze. “Het schiet ons te binnen en dan voeren we het direct uit. We kunnen goed opschieten met Kreukelz en doen geregeld activiteiten samen. We hopen zo geld in te zamelen voor het goede doel en onderweg kinderen tegen te komen die op de foto kunnen met Jip of hem even willen knuffelen.”

Van der Burg en Van der Star sloten met de Roosendaalse buitenschoolse opvang maar al te graag aan bij de wandeltocht. “Mooi dat we op deze manier geld kunnen ophalen voor de Roparun. Zij moeten het dit jaar met een stuk minder geld doen, omdat de estafettewedstrijd is afgelast. Met onze actie willen we een een klein deel van dit verlies goedmaken.”

De doneeractie die aan de wandeltocht is gekoppeld, loopt nog tot en met 20 mei. In twee weken tijd willen de initiatiefnemers een bedrag van 500 euro ophalen. Doneren kan via deze link.