Roosendaal

Jip opnieuw ‘on tour’, zwembadmascotte mist alle zwemleskinderen

Kimberley Mies Kimberley Mies

Jip het nijlpaard, de mascotte van zwembad de Stok in Roosendaal, heeft de afgelopen dagen stad en land afgereisd op zoek naar alle zwemleskinderen. De kinderen zouden normaal zwemles hebben bij het zwembad, maar door de coronamaatregelen komt dit er al een aantal weken niet meer van. 

Door: Maarten Elst en Kimberley Mies

Ouders van de kinderen konden zich aanmelden via de website van het zwembad. Er zijn meer dan honderd ouders die hun kinderen hebben aangemeld. ,,Zwembad de Stok is voor de derde keer op rij gesloten vanwege de lockdown. Kinderen missen de zwemlessen, maar andersom missen Jip en ik de kinderen net zo erg”, zo vertelt Denise van Rieschoten, hoofd zwemzaken van zwembad De Stok.

Jip is drie dagen op pad geweest in West-Brabant. ,,Hierna gaat Jip weer de auto in, op naar het volgende adres. We komen overal, onder andere in Roosendaal, Etten-Leur en Halsteren. Hier kwam hij aan de deur met wat lekkers en een high five of praatje met de leerlingen van de zwemschool.”

Roparun 2020

Vorig jaar was Jip ook al op pad. De mascotte liep toen een eigen versie van de Roparun en haalde hiermee 500 euro op voor hulp aan kankerpatiënten. De originele Roparun mocht toen niet doorgaan door corona.