Wouw

John Borghouts krijgt Koninklijke onderscheiding voor jarenlange maatschappelijke betrokkenheid

Close-up van koninklijke onderscheiding opgespeld op het rever van een zwart colbert

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Burgemeester Han van Midden reikte zondagmiddag een Koninklijke onderscheiding uit aan John Borghouts (59). Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging Cluzona in Wouw.

Al sinds zijn 21ste is Borghouts vrijwilliger bij Cluzona. Zo is hij jarenlang bestuurslid geweest, en organiseerde hij activiteiten als het jeugdkamp en de zeskamp. Na zijn bestuursperiode organiseerde hij ook het ontvangst van de thuisspelende en bezoekende teams in de weekenden. Ook is hij elftalleider van het eerste elftal van de voetbalvereniging.

Naast zijn vrijwillige activiteiten voor Cluzona, is Borghouts ook actief binnen de Sint-Nicolaasvereniging in Wouw. Hij is sinds 2002 bestuurslid én coördinator van alle facilitaire zaken. Dat alles altijd op tijd geregeld is, is aan Borghouts te danken. “Hij is een onmisbare kracht binnen de vereniging”, verklaart de gemeente.

Vanwege zijn vrijwillige en langdurige inzet voor de bovenstaande verenigingen, is Borghouts benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.