Bergen op Zoom

Jong Berregs Telent slaat aanbod huisvesting gemeente af

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Kinderbouwclub Jong Berregs Telent blijft gewoon bouwen in de voormalige Opelgarage aan de Erasmuslaan in Bergen op Zoom. De bouwclub slaat het aanbod van de gemeente af om samen met De Knutselaers een leegstaand winkelpland aan de Kortemeestraat te betrekken.

De gemeente Bergen op Zoom maakte gisteren bekend dat de twee kinderbouwclubs vanaf september samen in de winkel in het Vierkantje mogen trekken. Ook komt er een informatiepunt over hoe biobased producten gemaakt worden.

Bouwclub De Knutselaers zijn erg verheugd met de nieuwe locatie, echter Jong Berregs Telent ziet het niet zitten. Bestuurslid Lauw Almekinders zegt tegenover BN De Stem dat twee bouwclubs zo dicht op elkaar niet hun voorkeur is en zij tevreden zijn met de huidige locatie.

Op het stadskantoor zijn ze niet blij met de beslissing van de bouwclub. Volgens woordvoerder Erwin Stander staat de voormalige Opel-garage te koop en bij verkoop moet de bouwclub binnen vier weken het pand verlaten. De kinderbouwclub zegt het risico te willen nemen.