Nispen

Jonge fietsfanaten kunnen meedoen met fietsclinic van Wielercomité Nispen

Pumptrack fietsclinic Roosendaal Nispen

Foto gemaakt door Corrie Goossens

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Fietsen op een pumptrack, crossen op een mountainbike en racen op een wielrenfiets. Jonge fietsfanaten krijgen zaterdag 1 juni de kans om kennis te maken met verschillende fietssporten, op de Wielerexperience in Roosendaal. Stichting Wielercomité Nispen organiseert weer fietsclinics voor jeugdige fietsliefhebbers.

De clinics zijn voor zowel onervaren als ervaren fietsers. “Er zijn professionele trainers die begeleiding geven”, laat Kevin Verbocht van Stichting Wielercomité Nispen weten. Alle deelnemers worden in groepjes met eigen leeftijdsgenootjes gedeeld.

Bij het mountainbiken krijgen de kinderen uitleg over het bewaren van evenwicht en rijden op de juiste versnelling. “En met het wielrennen gaat het over de houding op de fiets en het rijden in een groep.” Bij de pumptrack wordt vooral aandacht geschonken aan de techniek van het rijden op een pumptrackbaan, en de behendigheid op de fiets.

“Op alle disciplines is voldoende uitdaging voor de kinderen om op een leuke en speelse manier in aanraking te komen met fietsen”, aldus Verbocht. Deelnemen aan een clinic kan een voorbereiding zijn voor de dikke banden race, die plaatsvindt op zondag 7 juli tijdens de wielerronde van Nispen.

Inschrijven voor een van de clinics kan via de website van de ronde van Nispen. Dit kan tot en met 25 mei. Opgeven voor de dikke banden race kan tot 29 juni, via dezelfde website.

Mountainbike fietsclinic Roosendaal Nispen
Foto gemaakt door Corrie Goossens