Heerle

Jonge voetballers rijden ererondje in pipowagen vanwege kampioenschap

In deze versierde wagen reed het jeugdteam hossend door Heerle.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het is het jeugdelftal JO-13 van voetbalvereniging HSC’28 uit Heerle gelukt: ze zijn kampioen. Na een spannende wedstrijd tegen NSV JO-13 uit Nispen is het dan eindelijk definitief. Als verrassing regelden ouders en trainers een ererondje door het dorp op een pipowagen. “Het was volop feest.”

Woensdagavond speelde het jeugdteam van HSC haar laatste wedstrijd. “Helaas hebben we die niet gewonnen”, vertelt trainer Lars van Hakvoort. Maar dat is dan ook de enige wedstrijd van de zeven gespeelde wedstrijden die het team verloren heeft. “De eerste vijf wedstrijden win je makkelijk. Maar hoe verder je komt, hoe beter de andere teams zich voor gaan bereiden tegen jou. Dat merk je goed die laatste wedstrijden.”

Het team was echt heel zenuwachtig.

Dat ging vorige week nog net goed. “We stonden eerst achter, maar wonnen uiteindelijk nog met 5-2. Afgelopen woensdagavond was het team echt heel zenuwachtig, dat merkte je. We mochten met 7-0 verliezen, dat lijkt te doen, maar op een gegeven moment stonden we al 3-0 achter.”

Gelukkig wist het team zich na de rust redelijk te herpakken. En verloor het HSC-team met 2-3 van het Nispense jeugdteam. HSC heeft de competitie gewonnen met een doelsaldo van 32. “Het team dat tweede is geworden heeft een saldo van 26 punten”, vertelt voetbalvader André Timmermans trots. Zijn kinderen, Isabel (13) en Pepijn (11) zijn beide verdedigers van het team.

Verrassing

“De kinderen zijn goed verrast bij terugkomst op sportpark Harella”, vervolgt André. Zonder dat het team het wist, hadden de ouders en trainers een surpriseparty georganiseerd. “We hebben een rondje gereden in een pipowagen, die was helemaal versierd”, vertelt Pepijn. “Dat hadden we echt niet verwacht. Het was echt leuk”, vult Isabel haar broer aan.

Die pipowagen hing achter een grote trekker. “We voetballen in een dorp waar veel mensen trekkers hebben, dus dat was zo geregeld”, vervolgt de trainer. “De pipowagen was leuk versierd, er stonden grote boxen op. En toen begon het hossen door Heerle.” Dat trok veel bekijks van bekenden én onbekenden.

We hebben er echt een groot feest van gemaakt.

In de kantine van HSC ’28 ging het feest verder. Er was een dj en taart. En alle kinderen werden gehuldigd met een medaille. Het team kreeg gezamenlijk een speciale beker. De ouders hadden voor hapjes gezorgd. “We hebben er echt een groot feest van gemaakt”, aldus trainer Lars.

Trainen op niveau

Nu de competitie voorbij is, gaat het team weer trainen voor de volgende. Daar hebben de trainers een heel strak plan voor. “We zetten ieder kind de verantwoordelijkheden die zij aankunnen. Dat houden we heel goed in de gaten. Iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Het is een teamsport, en dat willen we ze ook leren. We trainen ze écht op niveau.”

En wat ze van de volgende competitie verwachten? “We moeten tegen clubs waar we nog nooit tegen gespeeld hebben. Dat is leuk, een nieuwe uitdaging. Oh ja, en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden!”

Alle spelers kregen een medaille uitgereikt.