Bergen op Zoom

Jongen (15) koopt telefoon met vals geld en wordt aangehouden, net als twee medeverdachten (16)

Sven de Laet Sven de Laet

De politie heeft woensdagmiddag een jongen van 15 uit Ossendrecht en twee 16-jarige jongens uit Halsteren en Bergen op Zoom aangehouden, die mogelijk betrokken waren bij een oplichtingszaak. Een van de verdachten kocht een mobiele telefoon over van een vrouw uit Bergen op Zoom, maar betaalde met vals geld.

Toen de vrouw dat ontdekte, belde ze onmiddellijk de politie om aangifte te doen. Ook gaf ze een signalement van de jongen die bij haar aan de deur was geweest. Toen agenten in de buurt die jongen in het oog kregen, rende hij weg door de Iepstraat.

Getuige

Na een korte achtervolging, kon de jongen uiteindelijk worden aangehouden dankzij een getuige. Die wist te melden dat hij zich verstopte in een achtertuin van een huis aan de Parallelweg.

Later zijn ook de twee 16-jarige jongens uit Halsteren en Bergen op Zoom aangehouden, omdat zij mogelijk betrokken zijn bij de zaak. De drie zijn naar het bureau gebracht om een verklaring af te leggen. Zij krijgen een proces-verbaal.

Bij de 15-jarige jongen uit Ossendrecht werd de telefoon en het valse geld gevonden. De politie heeft dat in beslag genomen.