Roosendaal

Jongen van 17 vlucht voor politie en bedreigt onderweg getuige met mes

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft donderdagmiddag een jongen van 17 uit Roosendaal gearresteerd. Bij een controle sloeg hij op de vlucht voor de agenten. Onderweg bedreigde hij een getuige met een mes.

Agenten zagen de jongen donderdag aan het eind van de middag. Hij stond met anderen bij een auto in de Abel Tasmanstraat in Roosendaal. Omdat de auto schade had, vroegen de agenten of de omstanders hulp nodig hadden. De jongen uit Roosendaal stond aan de bestuurderskant. Daarom vroegen de agenten hem naar zijn rijbewijs.

De jongen had wel een rijbewijs, maar omdat hij pas 17 is, mag hij niet in een auto rijden zonder begeleiding. De agenten kwamen erachter dat hij zich daar eerder ook al niet aan had gehouden en daar een bekeuring voor had gekregen. Toen dat duidelijk werd, ging de jongen er te voet vandoor.

Getuige die politie hielp met mes bedreigd

De agenten die hem achtervolgden kregen hulp van een getuige. Die wees aan waar de jongen zich had verstopt. Hij kwam tevoorschijn met een mes, bedreigde de getuige en ging er opnieuw vandoor. De agenten konden hem stoppen in de Kalsdonksestraat. Het mes is later teruggevonden op de plek waar hij de getuige bedreigde. De politie heeft het in beslag genomen.

De jongen is gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau. Daar heeft hij een verklaring afgelegd en is daarna weer vrijgelaten.