Bergen op Zoom

Jongeren lopen in defilé voor 75 jaar vrijheid

Redactie Redactie

Verschillende jongeren van basis- en voortgezetonderwijs uit Bergen op Zoom liepen vrijdagochtend 25 oktober mee met het jongerendefilé. Omdat Bergen op Zoom 75 jaar geleden werd bevrijd door de Canadezen. 

De jongeren liepen in een stoet met militaire voertuigen en veteranen. Ze gingen via Wouwsestraat en Zuivelstraat naar de Grote Markt. Daar hield wethouder van onderwijs Barry Jacobs een toespraak. Ook majoor Maria Oorsprong-Alta vertelde daar over haar werkzaamheden op de vliegbasis Woensdrecht.

Aan het eind van de stoet zongen de jongeren de volksliederen van Canada en Nederland. Ook zongen ze een speciaal lied over vrijheid. Daarna vertrokken de jongeren naar de Thaliatuin voor een meet en eat met Canadese militairen.

Caroline Raaijmakers zit in de raad van bestuur van de Brabantse Wal: “Wij willen de jongeren meer bewust maken dat wij leven in vrijheid. Zoals de commissaris van de koning destijds gezegd heeft, ‘vrijheid is een werkwoord’. Vrijheid komt niet vanzelf daar moet je aan werken.”