Roosendaal

Jongeren van OpenDoor bezorgen ouderen een topdag

Redactie Redactie

Jongeren van Stichting OpenDoor hebben vrijdagmiddag een speciale dag voor ouderen verzorgd. Een groep ouderen, die woont in verzorgingshuis Heerma State, werd uitgenodigd om te komen eten en spelletjes te spelen.

 

Rond de klok van 10:30 zijn de jongeren van OpenDoor begonnen met koken en bakken. Anderhalf uur later konden de bewoners van Heerma State aanschuiven voor een broodje gezond, tomatensoep, broodje kroket en cupcakes. De dag werd voortgezet in wijkcentrum de Bergspil, waar sjoelbakken, spelletjes en een zanger klaar stonden. Ook in de Bergspil waren er hapjes en drankjes. “We hebben wekenlang voorbereidingen getroffen met de jongens en meisjes”, zegt Fredson Lucas, trajectbegeleider bij OpenDoor.

Stichting

Stichting OpenDoor is een stichting voor jongeren die een ‘deukje’ hebben opgelopen in hun familie, schoolsituatie of gezin. Sommige van die jongeren komen maar één keer per week naar OpenDoor. Anderen zijn er dagelijks intern. Door een dag met ouderen om te gaan, krijgen ze een gevoel van verantwoordelijkheid, vertrouwen en zelfverzekerdheid. “Voor de jongens en meisjes, die weinig vertrouwen hebben, is dit erg goed voor hun zelfvertrouwen. Dit geeft ze hopelijk een boost”, sluit Fredson af.