Roosendaal

Jongeren veroorzaken overlast bij zwembad De Stok. “De maat is vol.”

© ZuidWest Update

Kitty Joachems Kitty Joachems

Wat een onbezorgde zomerse dag aan zwembad De Stok moest worden liep woensdag uit op intimidatie, bedreiging en zelfs geweld voor een groep jonge kinderen. En dit was niet de eerste keer dat het rondom het zwembad uit de hand liep. Volgens René van Broekhoven, raadslid voor de Roosendaalse Lijst, is het tijd dat er ingegrepen wordt. “De maat is vol”, stelt hij. 

Al lange tijd zijn er groepen jongeren die rondom het zwembad overlast veroorzaken en andere jongeren lastigvallen en bedreigen. Woensdag liep dat dus zelfs uit op fysiek geweld. Wat de Roosendaalse Lijst betreft moet het nu klaar zijn. “Onze jongeren moet zich veilig kunnen voelen”, zegt Van Broekhoven. “Ze moeten zorgeloos kunnen genieten van een bezoek aan zwembad De Stok.” 

Hetzelfde liedje 

Volgens Amy van Bemmel van zwembad De Stok is het elk jaar hetzelfde liedje. “Het buitenbadseizoen begint altijd wat rumoerig. We nemen dan maatregelen waardoor het de rest van het seizoen gelukkig rustig blijft”, zegt ze. “We balen ervan dat we het incident woensdagmiddag niet direct opmerkten. Onze focus ligt op het bad. We weten wel wie de daders zijn. Ook bij de gemeente zijn ze bekend”, zegt Van Bemmel. 

Handhaving 

Ze is blij dat er nu vragen zijn gesteld vanuit de gemeenteraad. “Er liepen al gesprekken met de gemeente en de jongerenwerkers maar we hopen dat dit nu tot een structurele oplossing leidt.” Wat zwembad De Stok betreft loopt handhaving regelmatig op het terrein van het zwembad. “Wij blijven dan focussen op wat er in het water gebeurt en zij houden de situatie op de ligweide in de gaten.” 

Snel actie ondernemen 

In zijn vraagstelling zegt Van Broekhoven dat jongeren juist door deze incidenten er vaker voor kiezen om naar een zwembad in een van de omliggende gemeenten te gaan. Dat merkt Van Bemmel op dit moment niet. Van Broekhoven vraagt het college om snel in actie te komen. “Deze overlast moet ingedamd worden. Voor nu en in de toekomst.”