Roosendaal

Jongerenraad Roosendaal verwelkomt nieuwe studenten met welkomstpakket

De leden van de jongerenraad zijn hard aan het werk om alle welkomstpakketten samen te stellen.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Roosendaal is een studentenstad, vindt de jongerenraad. Ze vinden het dan ook belangrijk dat de 1500 nieuwe studenten die de komende weken starten zich welkom voelen in de stad. Speciaal daarom stellen zij, samen met verschillende ondernemers, welkomstpakketten samen. “Roosendaal is echt een stad waar je je ontzettend thuis kan gaan voelen.”

Het inpakken van de rode tassen duurt iets langer dan gepland. “We hadden eigenlijk verwacht het vandaag wel af te krijgen”, zegt voorzitter Sebastiaan Waegemaekers. “Maar dit wordt nog wel even doorpakken.” Met acht man sterk is de groep aan het inpakken. “Natuurlijk wel een goed teken”, vervolgt Waegemaekers. “We hebben echt veel spullen gekregen van lokale ondernemers om in de tassen te doen.”

Welkom!

Naast meerdere flyers en kortingsbonnen, van onder andere Domino’s Pizza, zitten er ook producten in de tassen. “Iedereen krijgt een kledingroller, maar we hebben ook verse appels met de tekst ‘Zet je tanden in je studietijd’ erop.” Wethouder René van Ginderen heeft een welkomstwoord voor de studenten geschreven. Op de tasjes zelf zit een kaartje geplakt, met daarop een teaser voor het grote studentenfeest dat 29 september plaatsvindt.

De raadzaal onder de Oude Markt ligt helemaal vol met de rode tassen.

“Samen met City Marketing Roosendaal en SPOT hebben we een introductiefestival georganiseerd voor alle Roosendaalse studenten.” Dat evenement vindt plaats op donderdag 29 september, op de locatie van SPOT. “We hopen dat we vanaf volgend jaar echt een groot feest kunnen organiseren, in samenwerking met alle mbo- en Associate Degree opleidingen van Roosendaal.”

Thuis

De eerste vierhonderd tasjes worden maandag uitgedeeld bij de Associate Degree opleidingen. “Hoe we de andere tassen uit gaan delen, overleggen we nog met de opleidingen.”

De jongerenraad hoopt dat, mede door de pakketten, studenten zich welkom voelen in Roosendaal. “Dit is echt een stad waar je je ontzettend thuis kan gaan voelen. Bezoek de ondernemers en al het moois wat de stad te bieden heeft. Het is zoveel diverser dan je denkt!”