Roosendaal

Jongerenraad wil Roosendaal helpen studentenstad te worden

Kimberley Mies Kimberley Mies

De nieuwe jongerenraad van Roosendaal wil de gemeente helpen een echte studentenstad te maken van Roosendaal. Dat zegt Sebastiaan Waegemaekers, voorzitter van de jongerenraad. Hij denkt dan aan een introductietijd, een studentenuurtje, het regelen van studieplekken en het vinden van goede stageplekken.

Door: Maarten Elst en Kimberley Mies

De voorzitter van de nieuwe jongerenraad, Sebastiaan Waegemaekers, heeft er zin in van Roosendaal een echte studentenstad te maken. Samen met ‘zijn’ jongerenraad, waar vorige maand vier nieuwe leden bij kwamen. Zo is Mohamed Mersel vicevoorzitter van de raad, Willem van Oosterhout secretaris, Çekwara Yildiz penningmeester en Lieke Timmermans bestuurslid.

“Roosendaal een stukje beter, mooier en leuker maken”

Waegemaekers is erg enthousiast over zijn rol als voorzitter. “Ik vind het heel erg leuk dat ik de jeugd van Roosendaal mag representeren en hoop hiermee Roosendaal een stukje beter, mooier en leuker te maken.” En daar heeft hij duidelijke plannen voor. “Kijk, Roosendaal heeft een hele tijd geleden een motie aangenomen van Roosendaal Studentenstad. We willen daar natuurlijk wel een mooie draai aan gaan geven,” vertelt Waegemaekers.

Jongerenraad wil mooie rol als adviseur

De voorzitter somt meteen een paar ideeën op om van Roosendaal een studentenstad te maken. “Misschien een mooie introductie. En het studentenuurtje introduceren, dus daar zijn we met de gemeente volop in gesprek. We hebben het afgelopen jaar weer onderzoek gedaan naar de behoefte van studieplekken. Ook aangaande corona, dat jongeren het moeilijk vinden om te studeren. Sowieso dat jongeren best wel zwaar geraakt zijn door de coronacrisis.”

Door de coronacrisis heeft er dit jaar geen fysieke bestuurswisseling kunnen plaatsvinden. “We zouden het leuk vinden om dit nieuwe bestuur te kunnen vieren, maar op dit moment staan de maatregelen dit niet toe”, aldus Waegemaekers. Het is wel de bedoeling dat ze een fysieke bestuurswissel gaan doen, maar wanneer die gaat plaatsvinden is tot heden niet bekend.

Lees ook: Jongerenraad groeit door met mooie plannen in diverse en nieuwe setting