Roosendaal

Jongerenroos voor Luc de Waal, Kimberly den Ouden en Martyna Gebçzyk

Martyna Gebçzyk, Luc de Waal en Kimberly den Ouden hebben de Jongerenroos gekregen. Luc was niet aanwezig, dus nam zijn zus de Jongerenroos in ontvangst.

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Luc de Waal, Kimberly den Ouden en Martyna Gebçzyk hebben de Jongerenroos gekregen van de gemeente Roosendaal. Ze krijgen de onderscheiding, omdat ze zich inzetten voor anderen. Luc de Waal krijgt de Jongerenroos voor zijn hulp aan eenzame jongeren bij Join Us. Kimberly den Ouden zet zich al jarenlang in voor het Sint Nicolaas Comité Roosendaal. En Martyna Gebçzyk organiseerde in Wouwse Plantage een succesvolle inzameling voor Oekraïne.

Burgemeester Han van Midden heeft de drie Jongerenrozen maandagavond uitgereikt, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Roosendaal. De gemeente geeft elk jaar maximaal vijf Jongerenrozen weg. Ze zijn bedoeld voor jongeren tot en met 25 jaar die veel betekenen voor anderen.

Contact tussen jongeren verbeteren met Join Us

Luc de Waal zet zich in voor jongeren die moeite hebben met sociale contacten of om vrienden te vinden. Dat doet hij in het project Join Us van WijZijn Traverse. Join Us helpt eenzaamheid verminderen onder jongeren tussen 12 en 25 jaar. Luc schreef zich vier jaar geleden in om in contact te komen met leeftijdsgenoten. Ook wilde hij zich zekerder voelen. Dat ging zo goed, dat hij een half jaar geleden vrijwilliger is geworden bij Join Us. Hij helpt nu andere jongeren met sociale contacten, motiveert hen en helpt hen vaardigheden aan te leren.

Regelpiet bij Sint Nicolaas Comité Roosendaal

Kimberly den Ouden doet al vrijwilligerswerk sinds ze zeven jaar was. Ze ging met haar vader geld inzamelen voor het Sint Nicolaas Comité Roosendaal. En tijdens de intocht hielp ze bijvoorbeeld met snoep scheppen en lunchpakketten maken. Toen ze 17 was is ze actief lid geworden van het comité. Ze is meidenpiet en verantwoordelijk voor de communicatie met pieten, indeling van de pakken, pietenroosters maken voor koopzondagen, musicals en spelletjes op het Tolbergcentrum. Kimberly houdt ook de website en sociale media bij. En ze hielp vorig jaar mee bij de uitgave van het eerste kinderboek van het Sint Nicolaas Comité Roosendaal.

Een kerk vol spullen voor Oekraïne

Martyna Gebçzyk heeft in Wouwse Plantage een grote inzamelingsactie gehouden voor Oekraïne. En ze heeft er ook nog eens voor gezorgd dat al die spullen in Oekraïne terecht zijn gekomen. Martyna hield de inzameling aan het begin van de oorlog. Er kwamen zo veel spullen binnen, dat de kerk en het voorterrein vol lagen. Met hulp van de gemeente, haar familie en veel vrijwilligers is het Martyna gelukt het transport naar Oekraïne te regelen. Daarna heeft ze ook nog alle vrijwilligers bedankt met een picknick en vermaak bij de Natuurpoort in Wouwse Plantage.