West-Brabant

Zomers kiekje of dreigende luchten? ZuidWest zoekt jouw prachtplaatjes!

Redactie Redactie

Grote kans dat ook jij een telefoon met camera op zak hebt op het moment dat je die mooie feloranje lucht ziet, of die kleurrijke regenboog en imposante wolkenpartij. Stuur je die foto vervolgens naar de redactie van ZuidWestTV, dan kan het zomaar zijn dat jouw weerfoto op televisie komt.

De weerfoto is een nieuw onderdeel van het weerbulletin in ZuidWest Update, het nieuwsprogramma dat alle werkdagen te zien is op ZuidWest TV. Aan het eind van iedere aflevering zijn sinds kort de weersverwachtingen voor de komende drie dagen te zien. Binnenkort wordt dagelijks ook de mooiste weerfoto getoond. Misschien wel jouw foto!

Deadline

Omdat we graag actuele weerfoto’s laten zien, kun je jouw foto het best zo snel mogelijk opsturen per mail. Foto’s die vóór 13.00 uur worden ingezonden maken kans om diezelfde dag op televisie te komen. Mocht je een foto maken ná de deadline voor inzending? Dan kun je de foto alsnog inzenden voor de aflevering van de volgende dag. Op die manier kunnen ook mooie zonsondergangen van de avond ervoor de uitzending halen.

Kwaliteit

Is de kwaliteit van je camera wel voldoende voor op televisie? Het antwoord is eenvoudig. De kwaliteit van de meeste telefooncamera’s is tegenwoordig technisch gezien ruim voldoende. Mocht je twijfelen over de kwaliteit, stuur je foto dan gewoon op, zodat we dat voor je kunnen beoordelen.

Hoe maak je een mooie weerfoto?

Een mooie lucht is nog geen garantie op een mooie weerfoto. Denk goed na over het plaatje dat je maakt en wat je er mee wil laten zien. Vaak is het bijvoorbeeld visueel interessant om een (herkenbaar) object in beeld te hebben. Denk daarbij aan een kerktoren, een boom of een fietser. Door je foto meerdere lagen te geven krijgt de foto gevoelsmatig ook het gewenste effect van meer diepte.

Weerfoto opsturen

Je kunt zo vaak je wil een weerfoto insturen. Je mailt de foto daarvoor naar [email protected] Je mag alleen foto’s insturen die je zelf hebt gemaakt. Door een foto in te zenden geef je streekomroep ZuidWest toestemming om de foto te gebruiken op al onze kanalen, waaronder televisie, de website en sociale media. Bij de inzending vermeld je:

  • naam en eventueel leeftijd
  • locatie waar de foto is gemaakt
  • datum en tijdstip waarop de foto is gemaakt
  • in het onderwerp “weerfoto”