Geen regio geselecteerd

JTC Roosendaal bestaat 25 jaar en organiseert reünie

Het Jan Tinbergen College zit sinds 2012 aan de Burgemeester Schneiderlaan © Archief ZuidWest Update

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het Jan Tinbergen College (JTC) in Roosendaal houdt in september een grote reünie. Het JTC bestaat dit jaar namelijk 25 jaar en dat wordt groots gevierd.

De geschiedenis van het JTC gaat echter verder terug. De school begon in 1861 aan de Vughtstraat als gemeentelijke openbare school voor leerlingen van 6 tot 16 jaar. In 1906 nam de school haar intrek in een nieuw gebouw aan de Nieuwstraat. Pas in 1955 werd de school opgesplitst in een openbare lagere school en een openbare mulo, wat wij nu kennen als de mavo. De school werd in 1974 omgedoopt tot de Roosenborch mavo en werd gevestigd aan de Bovendonk.

Nieuwe naam

In 1994 werd een vwo- en havo-afdeling opgericht en kreeg de school de nieuwe naam, Jan Tinbergen College, vernoemd naar de eerste Nederlandse Nobelprijswinnaar voor de Economie Jan Tinbergen. Tegenwoordig telt het JTC ongeveer 1500 leerlingen en heeft het een hoofgebouw aan de Burgemeester Schneiderlaan en een dependance aan de Azaleastraat.

Reünie

Naast de reünie wordt er ook een feestweek georganiseerd. De reünie wordt gehouden op zaterdag 15 september. Opgeven kan via de website www.jtc-roosendaal.nl.