Oud Gastel

Jubileumfeest tijdens de twintigste editie van Beachweekend Oud Gastel

De organisatie is er helemaal klaar voor | Foto: Beachweekend Oud Gastel.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Al negentien keer is het evenement Beachweekend georganiseerd in Oud Gastel. Vrijdagavond start de twintigste editie: een jubileum. Het hele weekend staat in het teken van sporten en gezellige feestjes.

De laatste voorbereidingen worden getroffen. Vrijdagavond wordt het evenement afgetrapt met beachtennis en het Mexican Bierfest. Voor een vaste prijs worden bezoekers de hele avond van drankjes voorzien. “Eigenlijk zijn alle voorbereidingen heel voorspoedig verlopen”, vertelt organisator Erik van den Broek. “Maar na zoveel jaren organiseren mag je dat ook wel verwachten natuurlijk.”

Alle activiteiten van dit weekend zitten vol. “Er zijn twintig tennisteams, dertig volleybalteams en twaalf voetbalteams.” Zaterdagmiddag vinden de beachvolleybalwedstrijden plaats. “Daarna hebben we een feestje in de beachbak. Speciaal voor ons jubileum.” Het weekend wordt op zondag afgesloten met beachsoccer en een afterparty.

Het Beachweekend is echt speciaal voor het dorp. “We hebben er als organisatie weer erg veel zin in. Het weer blijft heerlijk.” Dat moet dus wel een geslaagde jubileumeditie worden.