Hoeven

Jubileumshow Muzikaèl: ‘Het wordt een enorm feest’

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Vorig jaar bestond popkoor Muzikaèl 30 jaar. Om dat te vieren is er in het weekend van 14 en 15 oktober een knallende muzikale jubileumvoorstelling in De Kring in Roosendaal. Met nog een goede week te gaan tot de show, werden donderdagavond de puntjes op de i gezet tijdens een repetitie in Hoeven.

Het is deze avond geen gewone repetitieavond, maar de allereerste doorloop van de jubileumshow 100% Muzikaèl. “Het is echt weer een jubileumknaller. We hebben er nog wat corona-jaren tussen gehad en we zijn vorig jaar weer opgestart. Nu staan we met nog meer leden op het podium en dat is helemaal fantastisch”, zegt Marjolein van der Plas.

Muzikael genieten

Het koor met meer dan vijftig leden staat met een liveband op het podium. “We dansen erbij. En ook de aankleding is tot in de puntjes verzorgd. Het wordt echt een enorm feest.” Is de show dan niet bijna een musical? “Niet helemaal”, reageert Van der Plas. “Een musical heeft nog meer dans en is ook meer zingend een verhaal vertellen. Wij brengen wel echt gewoon de nummers zoals ze zijn, met soms een kleine aanpassing in het arrangement. Geen musical dus, maar wel gewoon een avond muzikaal genieten met elkaar.”

Vuurdoop

Deze voorstelling is de vuurdoop voor dirigent Jubilee Tun. “Hij spreekt Engels dus dat was even wennen voor de leden, maar dat is allemaal goed gekomen. Hij is heel erg goed in de techniek. Hij geeft technische aanwijzingen waar wij als koor heel veel van kunnen leren.”

Jubileum

Marjolein van der Plas en Jubilee Tun zijn het er allebei over eens: “We are so ready for it!” De voorstellingen zijn zaterdag 14 en zondag 15 oktober in De Kring in Roosendaal. “Het wordt een groot feest, want wij willen heel graag met al onze fans en ander publiek ons jubileum vieren!”