Bergen op Zoom

Julien Voets brengt ZuidWest een corona-bedankje

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Julien Voets uit Bergen op Zoom verraste de redactie van ZuidWest dinsdag met een heerlijke traktatie. De Bergenaar wil de medewerkers van ZuidWest hiermee bedanken voor het werk dat ze doen tijdens de coronacrisis.

Het was niet alleen een heel leuke, maar vooral ook een heel lekkere verrassing die Voets kwam brengen. Onze redactieleden hebben dan ook genoten van de koeken. De Bergenaar heeft de afgelopen weken een rondje gedaan langs verschillende organisaties en instellingen om ze te bedanken. Voets zag dat ZuidWest al enige weken reportages uitzendt over de coronahelden die gewoon doorwerken. “En ik vind eigenlijk ook dat de echte helden ook op de redactie zelf zitten,” vertelt Voets.

“Blijk van waardering”

Voets wilde graag persoonlijk komen bedanken. Niet alleen als inwoner van de streek, maar ook als burgerraadslid van Lijst Linssen. “Om hen te vertellen dat ze bijzonder en belangrijk werk verrichten. En dat mag ook wel eens gezegd worden. Zeker vanuit de politiek,” legt hij uit.

Directeur van ZuidWest, Maarten van den Boom, nam de koeken graag in ontvangst. “Het is goed om te zien dat mensen aandacht hebben ook voor de mensen achter de media, achter de camera, achter de schrijvende pers. Want daar wordt juist net nu in deze tijd ook heel erg veel van gevraagd. Het is een blijk van waardering.”

Lokale omroep verbindt mensen in quarantaine

“Het is ook momenteel zo dat heel veel mensen in quarantaine zitten,” vult Voets hem aan. “En de enige verbinding met de buitenwereld dat is eigenlijk over de social media of via de televisie. En ik denk dat dit soort podia de juiste manier is om die mensen te bereiken. Daar heb je echt de lokale omroep voor nodig.”

Van den Boom merkt ook dat kijkers en luisteraars onze programma’s op radio en tv waarderen. “Mensen die blij zijn dat we bijvoorbeeld de kerk bij de mensen thuis kunnen brengen, omdat ze er niet naar toe kunnen. Cocktail geeft toch elke week weer even dat koffiemomentje thuis met de nodige informatie. Update is er nu natuurlijk 3 keer in de week en zo staan er nog een aantal extra programma’s. We zenden ook wat extra voorstellingen uit. Ja, daar wordt heel positief op gereageerd.”