Roosendaal

Jurre wint Sjors Sportieftekenwedstrijd Roosendaal

Jurre van basisschool De Klimroos krijgt de felicitaties van wethouder René van Ginderen

Redactie Redactie

Jurre van Dijk uit groep 7 van basisschool De Klimroos heeft de Sjors Sportief-tekenwedstrijd gewonnen. Daarmee won hij het allereerste exemplaar van het Sjors Sportiefboekje en voor hem en zijn hele klas een uitje naar Krazy Kangaroo, het nieuwe trampolinepark op recreatiepark De Stok in Roosendaal.

De leerlingen moesten allemaal een tekening maken voor het nieuwe Sjors Sportiefboekje dat woensdag uitkomt. Jurre koos niet voor een populaire sport, maar een hele andere. “Ik heb Sjors getekend met een schaakbord erbij. Ik heb schaken geleerd van mijn opa en ik vind het heel erg leuk.”

Laagdrempelig

Jerome de Clerq, buurtsportcoach van SSNB, reikte de prijs uit aan Jurre. “Sport is erg belangrijk voor kinderen. Soms weten zij niet welke sport ze moeten kiezen. Daar helpen wij hen bij. Op een laagdrempelig niveau kunnen zij verschillende sporten beoefenen die niet erg bekend zijn. Zo hopen wij hen te helpen in hun keuze.” Hij en de andere juryleden vonden daarom ook Jurre de terechte winnaar. “Bijna alle tekeningen zie je voetballen of tennissen voorbij komen, maar Jurre’s schaakbord sprong er echt uit.”