Roosendaal

Justitie eist TBS voor schutter cafe Chagall

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Justitie eist tbs met dwangverpleging voor poging tot doodslag tegen de 39-jarige Ahmed K. uit Steenbergen. K. stormde vorig jaar café Chagall in Roosendaal binnen en begon om zich heen te schieten. Donderdagmorgen stond de man terecht voor de rechtbank in Middelburg.

Ahmed K. zorgde op die zondagmorgen voor behoorlijk wat commotie. Op het moment dat  hij het café binnen ging waren er medewerkers binnen. Via de keuken wisten ze te vluchten.

De man begon vervolgens om zich heen te schieten, er klonken 4 of 5 schoten. Volgens K. ging het om ‘waarschuwingsschoten’. “Het was echt niet mijn bedoeling om mensen te verwonden”, vertelde hij donderdag tegen de rechter.

Hij zou volgens eigen zeggen hebben geschoten, om te zorgen dat er naar hem geluisterd werd. K. zou volgens eigen zeggen achtervolgd worden door een groep mannen.

Volgens de officier van justitie schoot Ahmed K. gewoon wild om zich heen en was hij ervan bewust dat hij een pistool bij zich had. Volgens het OM is uit camerabeelden ook niet gebkleken dat K. rustig en kalm handelde en is er ook niet te zien dat hij werd achtervolgd.

Ahmed K. is een bekende van de politie. Tijdens de zitting donderdag werd ook zijn tweede beschuldiging behandeld.  

Ook zijn tweede beschuldiging werd donderdag behandeld. K. had een hennepkwekerij. Voor dit verdrijf is zes maanden cel geëist.