Fijnaart

Kaasmakerij uit Fijnaart opnieuw bestolen: ‘Hier zit een kaasbende achter’

Foto: Omroep Brabant.

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

‘Lamgeslagen en verdrietig’. De woorden die Gerda van Dorp en haar man Joost op Facebook hebben gezet, laten niets aan de verbeelding over. Het stel is sinds 2019 eigenaar van kaasmakerij en winkel Torenpolderkaas in Fijnaart. ‘We zijn wéér slachtoffer geworden van een brute roof”, vertelt Gerda met een diepe zucht.

Iets meer dan een jaar geleden verdwenen er namelijk al ongeveer 160 kazen uit hun kaasmakerij aan de Oude Appelaarsedijk. Maandagnacht was het weer prijs. “Met veel geweld hebben inbrekers de winkel opengebroken. Daarna hebben ze alle kazen uit onze opslag meegenomen. Hoeveel het er zijn weet ik niet precies. We hebben het nog niet nageteld”, vertelt Gerda aan Omroep Brabant.

Echt alles, maar dan ook alles hebben ze meegenomen.

De diefstal grijpt Gerda erg aan. Ondanks extra sloten en beveiligingsapparatuur wisten onbekenden toch binnen te komen in de winkel en in de opslagruimte met kazen. “Echt alles, maar dan ook alles hebben ze meegenomen. De komende weken zijn we dicht. Ik heb niets meer om te verkopen. Daar werk je dan een heel jaar hard voor.”

Gerda en Joost waren thuis, maar hebben niets van de diefstal gemerkt. “Anders hadden ze niet zoveel kunnen meenemen.” Volgens Gerda zit er een georganiseerde bende achter de kaasroof. “Er zijn afgelopen jaar meerdere grotere diefstallen van kazen geweest. Maar de daders worden niet gepakt. Hier zit een kaasbende achter.”