Roosendaal

‘Karate Opa’ Cor De Ruijter uit Roosendaal krijgt lintje

Foto: Gemeente Roosendaal - Timo Reisiger

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Cor de Ruijter uit Roosendaal is benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Han van Midden verraste hem zaterdagmiddag tijdens een vrijwilligersbijeenkomst van karate Do San in Roosendaal. Daar noemen ze de 90-jarige De Ruijter ‘Karate Opa’. Hij heeft het lintje gekregen voor zijn jarenlange inzet voor de karatesport.

Door: Bianca van Vugt

Zijn bijnaam ‘Karate Opa’ heeft hij natuurlijk niet voor niets. Cor de Ruijter uit Roosendaal is namelijk al 90 jaar. En nog steeds organiseert hij elk jaar de Open West-Brabantse Karate Kampioenschappen. De Ruijter is al 24 jaar vrijwilliger bij karate Do San in Roosendaal. Daar is hij ook lang assistent lesgever geweest. Zijn inzet en passie voor de karatesport levert hem een koninklijke onderscheiding op.

Burgemeester Han van Midden heeft ‘Karate Opa’ zaterdagmiddag verrast. De 90-jarige Roosendaler zat nietsvermoedend op een vrijwilligersbijeenkomst van karate Do San. Maar al snel bleek dat hij een lintje opgespeld zou krijgen. De burgemeester prees de passie en dienstbaarheid van De Ruijter: “Vanwege zijn inzet, betrokkenheid en langdurige verdiensten in het vrijwilligerswerk op het gebied van de karatesport wordt hij benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau.”

(foto: gemeente Roosendaal Timo Reisger)