Roosendaal

Kart Center Roosendaal sluit na ruim 21 jaar haar deuren: ‘Nieuwe kartbaan op komst’

Maarten Elst Maarten Elst

Nog tweeënhalve maand en dan zit het er echt op. Kart Center Roosendaal opende haar deuren in 1999, maar na 21 jaar gaat het definitief dicht. Eigenaren Jan Verschoor en Ton van ‘t Hof kregen een niet te weigeren bod van ondernemer Nicky Broos. Die wil er begin 2021 zijn PlayDôme openen. Verschoor licht al een tipje van de sluier op: “Ook in de PlayDôme zal er gekart kunnen worden, naast vier andere activiteiten.”

Even leek het erop dat Jan Verschoor en zijn compagnon Ton van ‘t Hof hun levenswerk halverwege maart in mineur zagen eindigen. “Het coronavirus zorgde ervoor dat we op zondag 15 maart om 18 uur ‘s avonds direct dicht moesten”, vertelt Verschoor. “De eerste week zaten we met de handen in het haar”, vult Van ‘t Hof aan. “De tweede week hebben we de route van de baan veranderd, waar we normaal gesproken jaarlijks een paar dagen voor sluiten. Toch duurde het nog lang eerdat we groen licht kregen om onze kartbaan weer te mogen heropenen.”

Nog 2,5 maand

In de tussentijd vlotte de gesprekken met ondernemer Nicky Broos dusdanig goed, dat Verschoor en Van ‘t Hof het kartcenter verkopen. “We hebben besloten om de zaak te verkopen. Het bod was te goed en wie verzekert ons dat we in de toekomst, als we dichter tegen onze pensioenleeftijd aanzitten nog een koper krijgen?”, stelt Verschoor. “Onze vaste gasten vonden het natuurlijk jammer, maar de reacties die we hebben gekregen doen ons goed”, vervolgt Van ‘t Hof. “Dit was het juiste moment.”

Toch nog een kartbaan?

Met het verdwijnen van Kart Center Roosendaal valt de kartsport niet direct van de West-Brabantse kaart. “In de plannen van Nicky Broos zitten vijf activiteiten verwerkt die hij in dit pand wil onderbrengen. Een daarvan is karten”, weet Verschoor. Van ‘t Hof: “Voor de fanatieke karter zal het zeker anders aanvoelen in het begin, maar als we naar de plannen kijken, zijn we zeer tevreden. Broos heeft mooie plannen, PlayDôme gaat zeker iets moois worden voor Roosendaal.”