Rijsbergen

Kaz uit Rijsbergen is 14 en heeft een EK-nummer geschreven: ‘Maak graag een feestje’

Kaz en Feest DJ Maarten

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De veertienjarige Kaz van Gils uit Rijsbergen heeft een nummer geschreven, speciaal voor het EK. Dat heeft hij samen gedaan met Feest DJ Maarten. “Ik vind het leuk om een feestje te maken.”

Kaz is graag bezig met muziek en acteren. “Ik heb bij Kinderen voor Kinderen gezeten en speelde afgelopen winter Sproet in de musical Pietje Bell.” En ook het uitbrengen van zelfgemaakte nummers is hem niet onbekend. “Ik heb al meerdere carnavalsliedjes geschreven.”

Tijdens corona zijn Kaz en Feest DJ Maarten elkaar al eens tegengekomen. “We wilden graag nog een nummer maken samen. Toen stelde ik voor om een EK nummer te maken. Dat vond hij erg leuk.” Ze hebben samen de tekst verzonnen en daar ‘We springen voor oranje’ van gemaakt.

Zelf is Kaz gek van voetbal. Hij voetbal bij de voetbalvereniging van zijn woonplaats Rijsbergen. “En ik ga ook vaak naar NAC toe.” Op de vraag voor welke EK-speler hij de komende periode springt reageert hij: keeper Bart Verbuggen. Hij heeft bij NAC gespeeld.”

Het nummer van Kaz en Feest DJ Maarten heeft een duidelijke boodschap. “Dat je altijd achter je ploeg of land moet blijven staan”, legt Kaz uit. “En dat wat er ook gebeurt, je altijd lekker moet blijven springen.” Misschien is het volgende nummer dat hij schrijft wel voor zijn lievelingsclub NAC. “Dat zou echt heel leuk zijn.”