Bergen op Zoom

Kemkens en Jansen Installatietechniek slaan de handen ineen

Foto: © ZuidWest TV

Redactie Redactie

Energiespecialist Kemkens B.V. en P. Jansen Installatietechniek B.V. hebben donderdag 24 januari hun handtekening gezet onder een strategische samenwerking. De twee familiebedrijven slaan de handen ineen om elkaar te versterken in hun bestaande werkzaamheden. Kemkens neemt 90% van de aandelen over, de overige 10% blijft in handen van P. Jansen zelf.

Kemkens verzekert zich door de overname van een stevig partnership waarmee de service- en overige dienstverlening een sterkere positie in West-Brabant krijgt en verder wordt geoptimaliseerd. Henri Elsens, directeur van Kemkens, is blij dat alles officieel is: “Door de samenwerking met P. Jansen Installatietechniek verkrijgt Kemkens een goede technische, meer optimale dichtheid in de regio West-Brabant. Met dit soort strategische partnerschappen maken we ons nog meer klaar voor de energietransitie, die een enorm grote impact gaat hebben op iedereen in Nederland.”

Geen veranderingen

Kemkens neemt 90% van de aandelen van P. Jansen over, maar voor het bedrijf met de gelijknamige eigenaar zal er niet veel veranderen. Het bedrijf uit Bergen op Zoom, met een jaarlijkse omzet van 9 miljoen euro, krijgt geen nieuwe naam en zal zelfstandig in de huidige vorm blijven functioneren. Ook voor de ruim 65 medewerkers van totaalinstallateur P. Jansen verandert er verder niets. Kemkens en P. Jansen behouden ieder hun zelfstandigheid in dienstverlening.

Bedrijven

Beide bedrijven leveren, plaatsen en onderhouden centrale verwarmingsinstallaties, verrichten loodgieters- en elektrotechnische installatiewerkzaamheden en verkopen en plaatsen zonnepanelen en warmtepompen. In deze werkzaamheden en het werkgebied verandert met de ondertekening niets. De Kemkens Groep groeit hiermee naar een omzetvolume van 96 miljoen euro en 650 medewerkers, verspreid over vijf vestigingen. In het werkgebied Noord-Brabant, Zuid-Gelderland en de provincie Zeeland is Kemkens marktleider met 400.000 toestellen in beheer.