Roosendaal

Kermis Roosendaal gaat dit jaar definitief niet door

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De kermis in Roosendaal gaat dit jaar definitief niet door. Dat heeft de gemeente Roosendaal dinsdag bekendgemaakt. Volgens burgemeester Han van Midden en wethouder Cees Lok zijn de coronaregels niet te handhaven op de plek waar de kermis zou moeten plaatsvinden.

Wethouder Cees Lok betreurt de beslissing. “De Roosendaalse kermis is een begrip in de gemeente en wijde omtrek. Maar afgelasten is het enige verstandige besluit dat we konden nemen in de huidige situatie.”

Volgens burgemeester Han van Midden zijn alle scenario’s uitvoerig bekeken. “Variërend van het inrichten van een evenemententerrein tot bijna letterlijk een hek om het kermisterrein en vooraf iedereen testen op lichaamstemperatuur voordat ze het terrein betreden. Bij alle scenario’s bleken de risico’s te groot.”

Kermis in Wouw

Over de kermis in Wouw is nog geen besluit genomen. Mogelijk kan die, met de nodige aanpassingen, wel doorgaan. Het kermisterrein op de Markt in Wouw is beter in te richten en de omvang van de kermis is aanzienlijk kleiner. Het college gaat met hulpdiensten, kermisexploitanten en horeca bekijken of er toch manieren zijn om deze kermis door te laten gaan. Ergens in de komende weken wordt hierover een besluit genomen. De kermis in Wouw moet plaatsvinden van 12 tot en met 15 september.