Roosendaal

Kermis Roosendaal in opbouw: ‘We zijn een echte kermisstad’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Grote knuffelberen, harde muziek en grote attracties. De kermis van Roosendaal staat weer voor de deur. De opbouw van het evenement is in volle gang en kermismanager Corné Kriesels heeft alles onder controle.

“Dit is voor mij wel de drukste periode”, vertelt Kriesels. De kermismanager krijgt het ene naar het andere telefoontje van de kermisexploitanten. Mensen hebben allerlei vragen, zoals waar zij met de attractie mogen gaan staan. “Als alles uiteindelijk staat en draait, komt er weer enige rust.”

Dit jaar staan er 83 attracties in de binnenstad. Aan alles en iedereen wordt gedacht. “Er zijn attracties voor groot vermaak, klein vermaak, kansspelen en nostalgie. Er zijn natuurlijk ook verkoopzaken, denk hierbij aan eten.”

Vermaak

Vrijdag 1 september om 16:00 uur opent wethouder Sanneke Vermeulen de kermis samen met Kriesels. Wie bij de opening aanwezig is, maakt kans op gratis munten. Deze worden namelijk weggeschoten bij de achtbaan aan de Oostelijke Havendijk.

“Het is een echte familiekermis”, legt Kriesels uit. “De bezoekers komen vaak meerdere dagen langs.” En dit jaar staat er op de Oude Markt een ware blikvanger. De Wellenflug komt namelijk naar Roosendaal. De attractie is te vergelijken met een zweefmolen, maar deze attractie kan ook kantelen. De standaard zweefmolen kan dit niet. De kermismanager is blij met de aanwinst, die vanaf vrijdag zal pronken op de Markt. “Het is een hele mooie attractie en het is lang geleden dat hij in Roosendaal stond.”

De kermis is te bezoeken op 1 september vanaf 16:00 tot en met donderdag 7 september 2023.