Wouw

Kermis Wouw eveneens afgezegd door gemeente

Foto: Pixabay / Alexas Fotos

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De gemeente Roosendaal heeft besloten dat ook de kermis in Wouw dit jaar niet door kan gaan vanwege de corona-risico’s. De lokale en regionale uitbraken van het virus hebben meegespeeld bij deze beslissing.

Wethouder Cees Lok licht de moeilijke keuze toe: “Wij betreuren deze beslissing. Het is een grote domper voor de kermisliefhebbers én voor de exploitanten. Na het besluit om de Roosendaalse kermis niet door te laten gaan hebben we uitgebreid gekeken naar een haalbare kermis in Wouw. In eerste instantie zagen we de kansen positief in. Maar helaas moeten we nu besluiten om ook geen kermis te organiseren in Wouw dit jaar.”

Er is meer aan de hand, ook lokaal

Burgemeester Han van Midden gaat nog wat dieper in op de beweegredenen: “Oplopende landelijke en regionale besmettingscijfers, én de recente uitbraken bij de supermarkt in Wouw en in onze buurgemeente, staan het niet toe om nu dit publieksevenement te organiseren. De gezondheid en veiligheid van onze inwoners staan voor ons voorop.”

De ontwikkelingen zijn dermate onvoorspelbaar dat tevens om die reden het zekere voor het onzekere is genomen. Daarnaast blijken twintigers momenteel één van de grootste risicogroepen te zijn en juist zij komen veel naar dit soort evenementen. Bij kermissen elders bleek handhaving bovendien erg lastig. Redenen genoeg voor het college om deze beslissing te nemen. Kermisexploitanten en de lokale horeca zijn er inmiddels over geïnformeerd.