Roosendaal

Kerstbomeninzameling Roosendaal ‘groot succes’: 700 kilo meer

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Inwoners van Roosendaal hebben dit jaar veel meer kerstbomen ingeleverd dan in 2020. De gemeente kreeg deze maand 15.830 kilo aan kerstbomen binnen. Dat is 700 kilo meer dan vorig jaar. Het inleveren van kerstbomen was aangepast aan de coronamaatregelen. En ook de winactie was anders geregeld. Maar dat heeft de Roosendalers dus niet tegen gehouden hun kerstbomen te recyclen.

Door: Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal is blij met de kerstbomeninzameling van dit jaar en noemt het een groot succes. Door de coronamaatregelen moesten de inzameling en de winactie anders geregeld worden dan andere jaren. Toch was de opbrengst groter dan in 2020. Inwoners hebben 15.820 kilo aan kerstbomen ingeleverd en dat is 700 kilo meer dan vorig jaar.

Ook de winactie die altijd gekoppeld is aan de kerstbomeninzameling was deze keer anders. Als je mee wilde doen, kon je een foto of selfie opsturen van jezelf met je kerstboom. De prijzen zijn verloot onder de deelnemers. Normaal gesproken is er dan een feestelijke prijsuitreiking in het Milieu Educatief Centrum, maar dat kan niet in coronatijd. Daarom hebben de prijswinnaars hun prijs woensdag thuis gebracht gekregen.

Goed voor leefomgeving en circulaire economie

De hoofdprijs, een iPad, is voor Joyce uit Roosendaal. Wethouder Klaar Koenraad is de prijs uit gaan reiken. Ze is erg tevreden over het succes van de kerstbomeninzameling. “Het zegt iets over de bereidheid van onze inwoners om bij te dragen aan de leefomgeving en de circulaire economie,” zegt de wethouder. “Want we maken compost van de oude kerstbomen en we voorkomen zo dat bomen in de buurt rond gaan slingeren. De gecomposteerde bomen dragen zo weer bij aan een gezond bodemleven.”

Er zijn woensdag 16 prijzen uitgereikt. Behalve de iPad zijn dat een Chromebook en 14 draagbare luidsprekers. De iPad en het Chromebook zijn terecht gekomen in Roosendaal. Van de luidsprekers gaan er 7 naar Roosendaal, 3 naar Wouw en 2 naar Wouwse Plantage.