Bergen op Zoom

Kerstboominzameling in Bergen op Zoom met leuke prijzen voor de jeugd

Laura Vermunt Laura Vermunt

Ook dit jaar zijn er inzamellocaties voor kerstbomen in de gemeente Bergen op Zoom. In samenwerking met Natuurpodium kunnen de naaldbomen op 7 januari tussen 13.00 en 16.00 uur aangeboden worden op 22 verschillende locaties. Ook aan de jeugd is gedacht. Voor hen is er een stempelkaart en fotoactie, waarmee zij leuke prijzen kunnen winnen. De gemeente wil met de kerstboominleveractie de kans op zwerfvuil verkleinen.

De kerstoom staat nu nog in volle glorie binnen. Maar het duurt niet lang meer voor het Drie Koningen is. Na deze dag wordt de feestelijke boom traditiegetrouw in de meeste huizen ontdaan van zijn lichtjes, ballen en slingers. De boom planten in de tuin of aanbieden in de groene container, is volgens de gemeente een andere goede mogelijkheid.

In Lepelstraat is de inleverlocatie in de Kerkstraat te vinden. Halsteren heeft zes locaties, verspreid over de regio’s Schans, West, Rode Schouw en de Intratuin. Bergen op Zoom telt vijftien inleverpunten. In de wijken Noordgeest, Tuinwijk, Meilust, het Centrum, Gageldonk, Zeekant, Warande, Bergse Plaat, Markiezaten en Borgvliet, staat een verzamelpunt voor de bomen.