Roosendaal

Keurmerk dementievriendelijk voor bedrijven Roosendaal

Redactie Redactie

Theater De Kring, Museum Tongerlohuys, restaurant Over de Tong en Cultuur Compaan hebben het keurmerk dementievriendelijk ontvangen uit handen van Ad Vos, voorzitter van Alzheimer Nederland, afdeling West-Brabant. De uitreiking van het keurmerk vond plaats tijdens een bijeenkomst voor medewerkers en vrijwilligers van de instellingen.

Om in aanmerking te komen voor het keurmerk hebben medewerkers de training ‘samen dementievriendelijk’ gevolgd. Hierin werd informatie gegeven over het ziektebeeld dementie, leerden zij dementie herkennen en werden handvatten aangereikt hoe er mee om te gaan.

Tevreden

Algemeen directeur Ad Vos toonde zich gelukkig met deze zienswijze. Volgens hem sluit die prima aan bij het idee van Alzheimer Nederland dat mensen met dementie zo lang en zo goed als mogelijk is in de samenleving moeten kunnen blijven functioneren. Ook vindt hij het belangrijk dat zij mensen met dementie deel kunnen blijven nemen aan activiteiten zoals bijvoorbeeld een bezoek aan Schouwburg of Museum.

Primeur

Schouwburg De Kring is de allereerste schouwburg in Noord-Brabant en een van de eerste schouwburgen in Nederland is die het keurmerk heeft weten te verwerven. In Roosendaal werd het keurmerk eerder toegekend aan Plus van Gurp supermarkt in Tolberg.