Bergen op Zoom

Kick-off Sjors Sportief bij winnaar basisschool De Welle

Redactie Redactie

De kick-off van Sjors Sportief in Bergen op Zoom vond woensdagochtend plaats bij basisschool De Welle. De school kreeg ook de wisselbeker van de F!TFabriek.

Vorig schooljaar had 64% van de leerlingen van basisschool De Welle zich voor één of meerdere activiteiten van Sjors Sportief aangemeld. Van deze 64% had groep 3 uit het schooljaar 2017/2018 zich het meest ingeschreven. Hiervoor kregen zij de wisselbeker van de F!TFabriek.

Verbinden

Niels Quispel, werkend bij F!TFabriek, liet de kinderen meteen bewegen. “We begonnen meteen met een lekker dansje, een kleine warming-up. Een mooi begin van een jaar met Sjors Sportief.” Zijn doel is om zoveel mogelijk kinderen aan het sporten te helpen. “Met Sjors Sportief hopen we kinderen en sportverenigingen in Bergen op Zoom en omstreken met elkaar te verbinden.”

Laagdrempelig

De prijs werd uitgereikt door wethouder Evert Weys. Hij is blij dat Sjors Sportief er is. “Het is fijn voor de kinderen om op een laagdrempelige manier te kunnen kiezen voor een sport.” Hij probeerde bij het dansen mee te doen, maar kon niet alle pasjes nadoen. “Ik heb een blessure, dus niet alles was voor mij mogelijk. Ik ga wel weer sporten als ik weer blessurevrij ben, dus dan ga ik misschien meedoen bij Sjors Sportief.”