Bergen op Zoom

Kick-off theatervoorstelling ’53 van De Vierschaar: ‘Ik vind het wel erg spannend’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Op scholengemeenschap ‘t Rijks in Bergen op Zoom was zaterdagmorgen de kick-off voor de kinderen die een rol hebben in de voorstelling ’53. Dit is het nieuwe openluchtschouwspel van stichting De Vierschaar. De kinderen krijgen allemaal een grote of kleine rol in het stuk dat in september in première gaat.

Het duurt nog even, maar vanaf begin september vindt de eerste voorstelling van het openluchtspektakel ’53 plaats. Op ‘t Rijks in Bergen op Zoom is het begin gemaakt richting de reeks voorstellingen. “Het was gigantisch leuk en we hebben al veel uitgelegd”, vertelt Toine Timmers, directeur Artistiek van De Vierschaar.

Heftig

De kinderen hebben tijdens de informatieochtend ook een video gezien over de Watersnoodramp. “Ik vind het wel heel erg heftig”, vertelt Lara. Zij is een van de 26 kinderen die mee mag spelen tijdens de voorstellingen. “Ik vind het echt een hele eer dat ik mag meespelen”, vertelt ze met trots.

Het is best lastig om kinderen kennis bij te brengen over de ramp ervaart Timmers. “De impact is niet zo groot voor de kinderen van nu, want zij hebben dit nooit meegemaakt.”

Spannend

Lucas speelt ook een rol tijdens de voorstelling. “Ik vind het toch wel heel erg spannend”, vertelt hij. “Ik ben toch een beetje bang dat er iets niet helemaal goed gaat of dat ik iets vergeet.”

Lara kijkt er ook naar uit, maar vindt het op haar beurt ook spannend. “Je wilt het toch zo goed mogelijk doen, omdat de gebeurtenis zo erg is”.

In september zal De Vierschaar de openluchtvoorstelling tien keer opvoeren. Dat gebeurt op De Waterschans in Bergen op Zoom. Via de website van De Vierschaar kun je kaarten kopen voor de voorstelling.