Bergen op Zoom

Kijkdag op de Kaai gaat aangepast door

Tim Mulders Tim Mulders

De jaarlijkse Kijkdag op de Kaai op zondag 1 maart gaat door ondanks de slechte weersvoorspelling. Ieder jaar is er een Kijkdag op de zondag na de Optocht waar bezoekers nog één keer kunnen nagenieten van alle prachtige wagens uit de Optocht van Bergen op Zoom oftewel ‘t Krabbegat.

Dit jaar werd wederom door de slechte weersvoorspelling overwogen om de Kijkdag, net als vorige jaar, niet door te laten gaan. Na overleg tussen de Bergse Bouwers en de gemeente is besloten om het dit jaar wel gewoon door te laten gaan, maar dan zonder draaiende bewegingen. Deze delen worden vastgezet.

Vanaf 10 uur ‘s ochtends is iedereen welkom op de Gedempte Haven, beter bekend als de Kaai in Bergen op Zoom. Tot 16 uur zijn daar de wagens uit de Optocht opgesteld. In bibliotheek ‘t Markiezaat aan de Kortemeestraat 17 is de expositie ‘Tentoongespreid’ nog één keer te bewonderen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De expositie met de ontwerpen van de wagens is via de ‘oude’ ingang te bereiken. In de Stadsschuur, de bouwlocatie van bouwclub De Krabbeklutsers, staat tijdens de Kijkdag het 20 meter lange schilderij ‘Leut Decor’ opgesteld van kunstenaar Rini Hagenaars.