Etten-Leur

Kim Verhees (23) kan NS-stem perfect imiteren: ‘Vrienden denken vaak aan mij als ze op het station staan’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Kim Verhees uit Hoeven is in de race voor de titel ‘Beste Treinomroeper van 2023’. De 23-jarige Kim kan de stem die je hoort op de stations in Nederland verbazingwekkend goed imiteren.

“Het is eigenlijk als een grap begonnen”, vertelt Verhees. “Ik zat samen met een vriend van mij in de auto en ik navigeerde hem. Dit deed ik op een manier hoe de navigatie zou kunnen klinken.” De persoon bij Kim in de auto lachte zich kapot, omdat hij het zo goed vond klinken. “Toen ben ik erachter gekomen dat het best accuraat klinkt.”

Kim is logopediste van beroep. Voor haar werk heeft ze geleerd duidelijk te articuleren. Iets wat volgens Verhees nodig is om de stem zo goed mogelijk na te doen. “Het is best een rustige stem, dat hoort ook zo. Als je rustig en duidelijk articuleert zonder accent kom je al heel ver.”

Viraal

Met het talent wat Kim bezit gaat ze ook viraal. “In de coronatijd ben ik uit verveling TikToks gaan maken. Het was een spontaan, impulsief idee, wat uiteindelijk goed aansloeg.” De TikToks van Kim zijn erg populair. Een van haar NS-imitaties is al meer dan 3.2 miljoen keer bekeken op het Chinese platform.

Het artikel gaat verder onder de foto

Kim Verhees op het station van Etten-Leur.

Wedstrijd

Een van de TikToks van Kim haalde de uitzending van het RTL-programma ‘Beau’. “Zonder dat ik het wist, was mijn video ineens te zien in de talkshow”, lacht Verhees. Daarom besloot Kim zich aan te melden voor de wedstrijd van de NS: ‘De Beste Treinomroeper van 2023’. Op het YouTubekanaal van de NS is de Hoevense te zien in een aflevering. Tussen 20 en 28 juni kun je op Kim stemmen via het YouTubekanaal van de NS.