West-Brabant

Kinderboekenweek Bibliotheek West-Brabant: theatershows, workshop en speurtocht

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Bibliotheek West-Brabant pakt uit tijdens Kinderboekenweek. Je kunt in de bieb natuurlijk allerlei boeken lezen over het thema van dit jaar: Worden wat je wil. Maar er zijn ook theatershows, er is een workshop en in veel filialen van Bibliotheek West-Brabant kun je meedoen aan een speurtocht. De Kinderboekenweek is dit jaar van 6 tot en met 17 oktober.

Worden wat je wil. Dat is het thema van de Kinderboekenweek dit jaar. Daarom kun je bij de Bibliotheek West-Brabant alvast dromen over later. Er liggen allerlei boeken klaar over beroepen en over wat je allemaal kunt worden. En er zijn allerlei leuke activiteiten. Zo kun je in de bibliotheek van Bergen op Zoom, Hoogerheide, Oudenbosch, Rijsbergen, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Zevenbergen meedoen aan een speurtocht. Die gaat over beroepen van vroeger en nu. Je hoeft je niet vooraf aan te melden en meedoen is gratis.

“Een wervelende, interactieve show”

In de bieb van Bergen op Zoomen, Roosendaal en Hoogerheide kun je gaan kijken naar de theatershow Koos en Toos en het Talenten Toverloket. “Een wervelende, interactieve show waarin je alles kunt worden wat je wil,” zo belooft Bibliotheek West-Brabant. Ook deze theatershow is gratis, maar je moet je wel van tevoren aanmelden.

En in de bibliotheek in Rucphen kun je naar de theatervoorstelling Worden wat je wil. Daarin ga je samen met Maud op bezoek bij de beroependokter. Ook voor deze show moet je je vooraf aanmelden. De toegang is gratis. Dan is er in de bibliotheken van Zevenbergen en Rijsbergen nog de workshop Feestje in de bieb. Daar helpt een beroependokter je om te worden wat je wil. En daar maakt ze ook nog ‘s een feestje van.

De Kinderboekenweek is van 6 tot en met 17 oktober. Op de website van Bibliotheek West-Brabant staat het complete programma. Daar vind je de data van alle activiteiten en kun je je aanmelden voor de voorstellingen.