Bergen op Zoom

Kinderdagverblijven ontvangen Groen Licht certificaat

Redactie Redactie

Twee vestigingen van kinderdagverblijf Zo Kinderopvang uit Bergen op Zoom hebben maandagmiddag het certificaat Groen Licht ontvangen uit handen van Ellen Speekenbrink en wethouder Patrick van der Velden. Door het verkrijgen van het certificaat krijgen zij de titel “Verkeersveilig kinderdagverblijf”.

In samenwerking met diverse gemeentes in Noord-Brabant is door Edux “Groen Licht” ontwikkeld. Zo krijgt verkeer een structurele plek binnen de kinderopvang van 0- tot 4-jarigen. Ellen Speekenbrink, onderwijsadviseur van Edux, is trots op de kinderdagverblijven die het certificaat mogen ontvangen. “Ze hebben het verdiend. Het is niet makkelijk om een halfjaar zoveel informatie bij te houden en onderzoek te doen. Dat hebben zij goed gedaan en mogen trots zijn op het certificaat.”

Mooi plekje

Sabrina Rausch, vestigingsmanager van Zo Kinderopvang, is blij met het behalen van het certificaat. “Dit is een mooi resultaat voor een halfjaar lang ons best doen. We hebben veel werk moeten verrichten om dit certificaat binnen te hengelen, maar we hebben hem. We gaan hem een mooi plaatsje geven, zodat iedereen hem kan zien.”