Hoogerheide

Kinderen De Stappen oefenen voor optreden Koningin Máxima

Redactie Redactie

Groep 6/7 van basisschool De Stappen uit Hoogerheide mag een show opvoeren voor niemand minder dan Koningin Máxima. Dit optreden vindt plaats tijdens het Kerst Muziekgala op zondag 22 december 2019. De klas is op het moment druk bezig met de voorbereidingen.

De schoolklas doet mee aan het televisieprogramma Lang Leve de Muziek Show. Daarom mag de klas deel uit maken van de Grootste Schoolband van Nederland. De band bestaat uit 12 scholen: uit elke provincie een school. De Grootste Schoolband van Nederland laat hun act zien tijdens het Kerst Muziekgala.

Voorbereidingen

De kinderen van De Stappen bereiden zich voor op de show onder begeleiding van slagwerkdocent Leon Linders. Hij heeft de kinderen de afgelopen tijd geholpen met het bespelen van een olievat. Met nog een paar repetities op het programma komt de show zo wel erg dichtbij. ”Ik hoop dat het voor de kinderen een onvergetelijke ervaring gaat worden. En dat ze kunnen genieten van alles wat er omheen hangt,” zegt Linders.

Tijdens de repetities klinkt er een hard geluid door de school. De leerlingen slaan met houten stokken ritmisch op de olievaten. “Er is niet echt een speciale manier hoe we op de olievaten slaan. We moeten er gewoon op rammen. Het belangrijkste is dat we er gewoon plezier in hebben,” zegt Maren Buikema, een meisje uit de klas.

Kerst Muziekgala

Het Kerst Muziekgala zal dit jaar plaatsvinden in de IJselhallen in Zwolle. De opname van de show zal op Tweede Kerstdag uitgezonden worden om 21:30 op NPO 1.