Bergen op Zoom

Kinderen maken kennis met de burgemeester en zijn vak

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Worden wat je wil. Dat is het thema van deze kinderboekenweek. Om de leerlingen kennis te laten maken met verschillende beroepen gaat groep 7 deze week bijvoorbeeld naar de boerderij. Woensdag kwam burgemeester Frank Petter langs op basisschool De Noordster om te vertellen over zijn beroep.

Tijdens het bezoek van de burgemeester vroegen de kinderen de burgemeester de hemd van het lijf. Wat is uw hobby? Wat vindt u de leukste straat? Heeft u een huisdier? Verdient u veel geld? Petter beantwoorde de vragen duidelijk met veel genoegen. Zo vertelde hij over zijn hobby lezen, dat de Grote Markt zijn favoriete straat is, over zijn labrador Bickel en over zijn salaris wat volgens hem niet bijzonder hoog is, maar wel hoger dan gemiddeld.

Burgemeester

De boodschap dat je als burgemeester niet veel vrije tijd hebt, knoopte de kinderen goed in hun oren. Na afloop waren er maar weinig kinderen die een carrière als burgemeester ambiëren. Maar het gaat er volgens Petter ook niet alleen om wat je wilt worden, maar ook over wat je bent.

Kinderboekenweek

In 2021 duurt de Kinderboekenweek van 6 tot en met 17 oktober. Bette Westera schrijft het kinderboekenweekgeschenk dit jaar. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2021 is gemaakt door illustrator Mark Janssen. Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is: Worden wat je wil. Kinderboeken rondom beroepen staan dus centraal.