Bergen op Zoom

Kinderen mogen weer spelen in Springkussendorp

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Sportcentrum De Karmel in Bergen op Zoom heeft sinds vrijdag weer het Springkussendorp in huis. Normaal staan de springkussens er alleen tijdens vakanties. Maar nu sportclubs nog steeds niet binnen mogen sporten door de coronamaatregelen, is er plek genoeg voor spelende kinderen. En voor het Springkussendorp kregen de ondernemers wél toestemming.

Het is al wekenlang leeg en stil in Sportcentrum De Karmel in Bergen op Zoom. Tot vandaag. Want vanaf vandaag klinkt er weer het gelach van spelende kinderen door de sporthal. De zaal staat namelijk helemaal vol springkussens: het Springkussendorp. Normaal is dat alleen in vakanties. Maar door de coronacrisis was de sporthal nu leeg. Zonde om niet te proberen er iets leuks te doen.

“We willen een glimlach op de gezichten”

Deze week gaf de gemeente Bergen op Zoom toestemming om het Springkussendorp te openen. Tot grote opluchting van Sportcentrum De Karmel en Withagen Attractieverhuur. “Als de mensen tevreden zijn, dat vinden wij heel erg belangrijk,” vertelt Wim Withagen, eigenaar van de springkussens. “Kijk, wij gaan hier niet echt geld verdienen. Maar we willen gewoon dat de mensen weer wat plezier gaan krijgen. Want plezier is onze branche. En we willen gewoon een glimlach op de gezichten van die mensen. Dat missen wij gewoon.”

Het Springkussendorp is niet nieuw. Drie jaar geleden is De Karmel er al mee begonnen. “Zo hebben we dat eigenlijk elke vakantieperiode: kerstvakantie, meivakantie en zomervakantie. En nu met de coronatijd boodt het de mogelijkheid om in juni al open te gaan,” legt Pim Felius uit, eigenaar van Sportcentrum De Karmel.

Zaalsport mag nog niet, springkussens al wel

Felius was blij, maar ook verbaasd dat hij toestemming kreeg voor het Springkussendorp. “Eerlijk gezegd gaat het mijn logica te buiten. We mogen wel met het Springkussendorp open. Maar mag er nog niet indoor getennist worden, indoor badminton, de volleybal, de schoolsport. We hebben ook nog een fysio en fitness: dat mag nog niet. Maar met springkussens mogen we gelukkig al wel open.”

De Karmel houdt zich wel aan een speciale maatregelen vanwege de coronacrisis. Zo moet je vantevoren reserveren, zodat er niet te veel kinderen tegelijk binnen zijn. Ouders mogen niet mee naar binnen. Behalve bij de peuters, die krijgen hun eigen uurtjes. “We hebben speciaal 2 peuterochtenden georganiseerd. Op de woensdag- en de vrijdagochtend,” legt Felius uit. “Dan mogen de ouders met de kinderen van 0 tot 4 jaar wél mee. Wat automatisch betekent, met de huidige maatregelen, dat je dan dus minder kinderen in het Springkussendorp kwijtkan. Maar dan kunnen wel de kinderen van 0 tot 4 ook genieten van de springkussens.”

Er mag maar een beperkt aantal kinderen tegelijk naar binnen. Daarom moet je vantevoren reserveren. Dat kan op de website van Sportcentrum De Karmel of door te bellen met telefoonnummer 0164-254.777.